Edremit Zeytinyağına “Mükemmellik” Ödülü!
İSMAİL ŞAHİN – Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde üretilen yağların tanıtımını teşvik etmek ve kültürel alışverişi artırmak amacıyla, Akdeniz havzasındaki ülkelerde yetiştirilen ve işlenen zeytinlerden üretilen yağlara özel olarak düzenlenen 14. Uluslararası “L’Oro del Mediterraneo” Ödülü, bu yıl ülkemizi temsil eden Selin Ertür’ün “Selatin Dereli” karka sızma zeytinyağına 4 altın damla ile ‘Mükemmellik’ ödülünü getirdi.
Mucizevi Başarı
Milliyet gazetesine konuşan Selin Ertür, “Bu İtalya’da düzenlenen prestijli bir zeytinyağı yarışmasıdır. Bu yarışma, aynı zamanda dünya çapında tanınan ve saygı gören bir etkinliktir” dedi. Ertür, yarışmada dereceye girmenin Edremit zeytinyağı için ve Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Artık çok fazla zeytinyağı yarışması var. Ama bu ödül farklı. Bu yarışmaya katılacak yağlar öncelikle tahlil edilir ve analizlerden geçer. Uluslararası sertifikalı tadım ekibi tarafından değerlendirilir. Bu yılki başarımı mucizevi olarak nitelendiriyorum” şeklinde konuştu.

Hata Kabul Etmiyor
Dededen zeytinyağcılığı alan ve 20 yılı aşkın süredir kendi markasıyla butik zeytinyağı üreten Ertür, “Edremit yağlık zeytin, zeytinyağı üretimi için idealdir. Kaliteli bir yağ elde etmek için zeytinlerin iyi işlenmesi gerekir. Yarışmaya sunduğum yağ için 100 kilo zeytinden sadece 8 kilo yağ elde edebildim. Ancak bu ödül, iyi işlenmiş yağlarla kazanılır. Süreç, zeytinin toplanmasından yağa dönüştürülme aşamasına kadar titizlikle takip edilmelidir” ifadelerini kullandı.