Meta’nın akıllı gözlükleri, canlı çeviri özelliği sunuyor!

Meta, Ray-Ban İşbirliğiyle Akıllı Gözlüklere Canlı Çeviri Özelliği Ekledi

Meta, Ray-Ban işbirliğiyle geliştirdiği akıllı gözlüklere gerçek zamanlı çeviri özelliği ekledi. Daha önce yalnızca sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test edilen bu özellik, 24 Nisan 2025 itibarıyla daha geniş çapta kullanılabilir hale geldi.

Meta’nın Akıllı Gözlükleri, Canlı Çeviri Özelliği Kazandı

Canlı çeviri özelliği, Meta’nın 2024 yılında düzenlediği Connect etkinliğinde tanıtılmış ve Aralık ayında bazı ülkelerde kullanıma açılmıştı. Özellik sayesinde kullanıcılar; İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca dilleri arasında gerçek zamanlı sesli çeviri alabiliyor.

Konuşma sırasında çeviri doğrudan gözlük üzerinden sesli olarak aktarılırken, yanıtlar bağlı akıllı telefon ekranında görüntülenebiliyor. Ancak çeviri özelliğinden yararlanmak için ilgili dil paketlerinin cihaza önceden indirilmesi gerekiyor.

Geliştirilen sistem, kullanıcıların farklı dillerdeki bireylerle doğrudan ve anlık iletişim kurabilmesini sağlıyor. Gözlükler çeviri sırasında konuşmaları anında algılayıp çevirirken, kullanıcıların yanıtları ve içeriklerle olan etkileşimi gözlükle eşleşmiş telefon ekranından yönetiliyor.


OpenAI, Google Chrome’u Satın Alabilir!

OpenAI, Google Chrome’u satın almak için hazırlıklara başladı. Bu hamle, teknoloji sektöründe dengeleri değiştirebilir.

Meta, bu yeni özellikle birlikte gelecekte sunulacak işlevler hakkında da bilgi verdi. Yakın dönemde devreye alınması planlanan Live AI özelliğiyle birlikte, gözlüğün yerleşik kamerası sayesinde kullanıcıların gördüğü her şey yapay zeka sistemine aktarılabilecek.

Ayrıca Ray-Ban Meta gözlüklerin mesajlaşma ve arama yetenekleri de genişliyor. Gözlükler üzerinden Instagram uygulaması aracılığıyla doğrudan mesaj, fotoğraf gönderimi, sesli ve görüntülü arama yapılabiliyor.

Gözlüklerin fiyatı ise 299 dolardan başlıyor. Peki siz bu cihaz hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Cenazeler tarihinden dramatik bir örnek: Papa Pius XII’nin bedeninin patladığı tören

Roma’da 1958 yılında yaşanan bir cenaze töreni, tahnit uygulamalarının ne kadar hassas bir süreç olduğunu gözler önüne serdi. Papa Pius XII’nin isteğiyle uygulanan yöntem, dramatik sonuçlar doğurdu.

PlayStation Plus’tan önümüzdeki ay 22 oyun birden ayrılacak

Sony’nin PlayStation Plus servisi, son günlerde daha çok oyuncuları hayal kırıklığına uğratacak haberlerle gündeme geliyor. Bildiğiniz gibi Sony geçtiğimiz hafta PlayStation Plus’ın Türkiye’deki abonelik ücretlerine ciddi bir zam yaptı. Öyle ki …

Galaxy Z Fold 7 ve Z Flip 7 için tarih verildi!

Samsung, katlanabilir telefon işindeki çalışmalarına devam ediyor. Güney Koreli marka bu kapsamda çok yakında Z Fold 7 ve Flip 7 modellerini tanıtacak. Ürünlerle ilgili bugüne dek paylaşılan raporların ortak noktası seleflerine kıyasla önemli …

iPhone 17 Air’den yeni görüntü: USB-C portu kadar ince olabilir!

Apple’ın gelecek iPhone serisine ekleyeceği yeni iPhone 17 Air modeli, benzersiz ve ultra ince tasarımıyla öne çıkacak gibi görünüyor. Ve bu ince yapı, sızdırılan yeni bir görüntüde bir kez daha görenleri şaşırttı.

Windows 11’e yeni özellikler geliyor; ama herkes bu özellikleri alamayacak!

Microsoft, Windows 11 için yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Ama ne yazık ki bunları herkes alamayacak; yapay zeka destekli yeni erişilebilirlik ve öğrenme özelliklerinden bazılarını almak için Copilot+ bilgisayara ihtiyacınız olacak.

Kopya çektiği için üniversiteden atıldı, hile yapmak için yapay zeka geliştirdi

Yapay zeka, yaratıcı ve üretken çözümler kadar, etik sınırları zorlayan girişimlere de ilham kaynağı oluyor. Hile yapmak için tasarlanmış Cluely’nin eğitim ve iş dünyasında nasıl bir tehdit oluşturduğu, yasal ve ahlaki açıdan tartışılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir